9 Verbredingsideeën op een paardenhouderij

Als paardenhouderij wil je graag je verdienmodel stabiel houden, maar hoe doe je dat in deze gekke tijden? Heb je misschien al eens aan een verbreding in de sector of juist een nieuwe markt gedacht? De consument heeft steeds meer behoefte aan beleving, wil zich hierbij uniek voelen en is online georiënteerd. Dit biedt de actieve ondernemer genoeg kansen.

1. Workshops

Klanten op een paardenbedrijf lijken tegenwoordig steeds minder te weten van het paard en het management daaromheen. Of vinden het uiteraard gewoon leuk om meer over hun geliefde viervoeter te leren. Voor hen is het super leerzaam als je een aantal workshops kunt aanbieden. Denk aan thema’s als voeding, longeren, cavalettiwerk, masseren, paardengedrag, vrijheidsdressuur, frontriemen pimpen en noem het maar op.

2. Verhuur van vergaderlocatie

Veel bedrijven en organisaties hebben geen eigen accommodatie om te vergaderen of willen dit graag in een andere omgeving doen om de creativiteit meer te stimuleren. Heb jij op je bedrijf een mooie vergaderruimte waar niks meer wordt gedaan? Richt hem dan eens leuk in en biedt het vooral aan via je informatiekanalen.

3. Teambuildings- & bedrijfsactiviteiten

In het kader van teambuilden en managementinzichten vergroten zijn activiteiten met paarden ideaal. Je kunt er alle kanten mee op, van paardencoaching tot managementtrainingen, maar ook gewoon gezellige bedrijfsuitjes.

4. Paardenactiviteiten voor specifieke doelgroepen

Waar je vroeger nog gewoon op ‘paardrijden’ zat, zijn de activiteiten die je met paarden kunt ondernemen en de verschillende doelgroepen nu enorm. Als je het hebt over verschillende activiteiten denk dan eens aan: vrijheidsdressuur, yoga met paarden, grondwerk, TREC, Working Equitation en zo zijn er nog veel meer. Door niet alleen dressuur- of springlessen op je locatie aan te bieden, maar je te verbreden in verschillende disciplines bereik je een veel grotere doelgroep. En daarnaast heb je ook nog verschillende doelgroepen die met wat speciale aandacht juist naar jouw bedrijf komen. Bijvoorbeeld stoere lessen voor jongens, lessen voor rijdende ouders op een gunstig tijdstip en laagdrempelige activiteiten voor 50-plussers die (weer) willen starten met rijden.

5. Ruiterfitness

Niet alleen het paard moet fit zijn, maar ook de ruiter en daar raken we ons steeds meer van bewust. Lege ruimte? Maak er dan bijvoorbeeld een ruiterfitness van met een x aantal groepslessen in de week. Tegen een bepaald tarief kunnen ze hier gebruik van maken.

6. BSO/Kinderopvang

Veel kinderen gaan voor of na schooltijd naar de BSO of kinderopvang. Maar hoe leuk is het voor de kinderen om dit op een paardenbedrijf te hebben?

7. Horeca

Veel paardenbedrijven hebben al een kantine waar je een versnapering kunt halen, maar denk nu eens iets groter en exclusiever. Misschien past een lunchroom, restaurant of theetuin wel perfect op jouw bedrijf. Die naast de klanten van het bedrijf ook mensen van buitenaf zoals fietsers en wandelaars kunnen aantrekken.

8. Ruitershop

De klanten die op je bedrijf komen hebben ongetwijfeld wel eens spullen nodig. Hoe makkelijk als ze die bij jou kunnen kopen in de ruitershop.

9. Ontzorgservices

Iedereen heeft het tegenwoordig heel druk en kan lang niet elke dag langs zijn paard. Het aanbieden van extra services tegen een meerprijs zoals bijvoorbeeld voeren, dekens op- of afdoen, longeren, rijden, in de stapmolen zetten en verzorgen kunnen voor veel paardeneigenaren enorm welkom zijn. Maar ook services om andere zaken uit handen te nemen kunnen goed zijn om eens onder de loep te nemen. Denk aan ontwormen, enten, hoefsmidafspraken, dekenwasservice, reparatieservice, etc.

 

Mocht je als hippische ondernemer van plan zijn om een verbredingsactiviteit te starten en weet je niet of hier extra vergunningen of certificaten nodig zijn? Voor meer informatie hierover kun je terecht bij LTO Nederland.

 

Wil je tweemaandelijks op de hoogte gehouden worden over alles wat er in de hippische sector speelt? Sluit dan voor maar €44,50 per jaar (6 nummers) een abonnement af op de Hippische Ondernemer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten: