HO-DemoTestDag_Equitrend-Photocredit_Newmore

Demo Test Dagen

Bij de Demo Test Dagen van De Hippische Ondernemer wisselen ondernemers, toeleveranciers en experts kennis en vaardigheden uit in een praktijksetting. Hierbij draait het om het delen van ervaringen, waardoor er professioneler en efficiënter kan worden gewerkt op het paardenbedrijf. De Hippische Ondernemer heeft het initiatief genomen om Demo Test Dagen te gaan organiseren, met wisselende onderwerpen en op wisselende locaties. Tijdens tests worden zaken zoals prestatie, veiligheid en gebruikersgemak door deelnemers en redactie getest. Er worden enkele interactieve presentaties gegeven en er is gelegenheid om informeel met elkaar van gedachten te wisselen. Deze dagen onderscheiden zich van open dagen en beurzen door het onafhankelijke en praktische karakter, waarbij de situatie vanuit meerdere invalshoeken wordt bekeken.

Demo Test Dag – oktober 2019
Op donderdag 3 oktober vindt de eerste Demo Test Dag plaats bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Na een inleiding van Joep Bartels over de bedrijfsactiviteiten van Academy Bartels, volgen twee korte presentaties van experts uit de paardenbranche. Feije van Eijndhoven (LTO) gaat in op de problematiek rond de aanleg van buitenbakken en Oscar van Straaten (Agradi) neemt consumententrends in de paardenbranche onder de loep. Daarna volgen de Demo Test Sessies. De onderwerpen die tijdens deze eerste editie worden uitgelicht zijn: Bodemonderhoud, Mesten/opstrooien en Logistiek in en om de stal. Toonaangevende bedrijven en experts met praktijkervaring geven hun visie op deze drie onderwerpen.

De Hippische Ondernemer heeft per thema een aantal producten, diensten en machines geselecteerd voor vergelijkende praktijktests. Voor het thema bodemonderhoud wordt u uitgebreid geïnformeerd over aanleg, samenstelling en beregening. Diverse types bodemvlakkers worden gedemonstreerd en kunnen worden getest. Bij het thema mesten/opstrooien worden de diverse types bodemstrooisel vergeleken, krijgt u informatie over mestafvoer en kunt u ervaren hoe het is om machinaal uit te mesten. Tenslotte krijgt u tips & trics over het verbeteren van de logistiek in en om de stal. Kruiwagens, shovels, tractoren en andere transportmiddelen kunnen daarbij uitgebreid worden getest.

Programma
10.30 uur – Welkomstwoord door Joep Bartels (Academy Bartels)
11.00 uur – Problematiek rond de aanleg van buitenbakken door Feije van Eijndhoven (LTO)
11.30 uur – Consumententrends door Oskar van Straaten (Agradi)
12.00 uur – Demo Test Sessies
13.00 uur – Lunch
14.00 uur – Demo Test Sessies
16.00 uur – Afsluiting en borrel

Inschrijven
Deelname aan de Demo Test Sessies bedragen € 45,- (excl. BTW) per persoon voor abonnees, FNRS, LTO en FNHB leden. Niet abonnees betalen € 60,- (excl. BTW). Deze prijs is inclusief catering (koffie, uitgebreide lunch, borrel). Inschrijving geschiedt via onderstaand inschrijfformulier.