fbpx

Drie hippische duizendpoten ontvingen de Gouden KNHS Speld

Afgelopen week werden drie paardenmensen voor hun grote verdiensten voor de Nederlandse paardensport onderscheiden met de Gouden KNHS Speld. Voor Marion Schreuder en Adrianne van Waardenberg-Nooren was dit een echte verrassing. Emile Hendrix kreeg daarin tegen begin dit jaar zijn Gouden KNHS Speld al virtueel uitgereikt, maar mocht deze afgelopen week dan echt fysiek in ontvangst nemen.

De drie hippische toppers ontvingen de onderscheiding uit handen van KNHS directeur Theo Fledderus en voorzitter Cees Roozemond. De onderscheiding vond plaats tijdens een informele bijeenkomst van de KNHS-ledenraad. Naast de speld ontvingen Marion, Adrianne en Emile ook vele mooie woorden en bloemen.

Marion Schreuder: vanwege haar verdiensten voor het opleiden van generaties ruiters, trainers en instructeurs

Vele kennen Marion Schreuder vanuit haar jarenlange werkzaamheden als hoofddocent in Deurne bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Drie jaar geleden trad ze in dienst als hoofddocent bij de KNHS. Daarvoor was ze al actief betrokken bij de niveau 5 opleidingen van de KNHS, maakte ze deel uit van het trainersplatform en kennen we Schreuder als een van de grondleggers en bedenkers van het KNHS Talentenplan.

De afgelopen jaren is er door Marion vooral hard gewerkt aan het structureren van de KNHS Instructeursopleidingen. Marion heeft enorm veel organisatorische en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare waarde bleek voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen. Haar tomeloze inzet leverde haar in 2019 de Wim Ernes Memorial award op. De kennis die Schreuder heeft, deelde ze afgelopen jaar ook tijdens een van de eerste KNHS online masterclasses, waarbij er tips en informatie wordt gegeven in een serie van video’s. Vanwege haar verdiensten voor het opleiden van generaties ruiters, trainers en instructeurs is Marion Schreuder onderscheiden met de Gouden KNHS Speld.

Adrianne van Waardenburg-Nooren: Vanwege haar vele verdiensten voor de paardensport en de KNHS

Ruim 40 jaar geleden begon Adrianne Waardenburg-Noorden haar loopbaan bij de NHS in Baarn. Later werd ze onder andere directeur bij Jumping Amsterdam voor een korte periode en werkte ze jarenlang voor de KNHS, waar ze haar kennis en ervaring in verschillende functies heeft ingezet. Zo was Adrianne actief op de afdeling die verantwoordelijk is voor de marketing en sponsoring en vervulde zij de functie manager wedstrijdsport bij de KNHS. Velen kennen haar echter als teammanager bij de afdeling Topsport. Daar had Adrianne de para-dressuur en de niet Olympische disciplines endurance, mennen, reining en voltige in haar portefeuille. Met veel overgave en inzet heeft Adrianne bijgedragen aan de ontwikkeling van deze disciplines. Dat vertaalde zich in vele medailles op internationale kampioenschappen. Afgelopen jaar kondigde Adrianne haar afscheid bij de KNHS aan. Toch was zij snel weer terug bij de KNHS, om haar taken van teammanager wederom op zich te nemen om bij te dragen aan de successen van de Paralympische Spelen van Tokio. Van Waardenburg-Nooren ontvang de Gouden KNHS Speld voor haar vele verdiensten voor de paardensport in zijn algemeen en voor de KNHS specifiek.

Emile Hendrix: vanwege zijn prestaties als topruiter én zijn jarenlange bestuursfunctie

Tijdens de Ledenraadvergadering van 28 januari 2021 werd voormalig KNHS Hoofdbestuurslid Emile Hendrix de Gouden KNHS Speld al virtueel uitgereikt. Vorige week vond de fysieke uitreiking plaats onder feestelijke omstandigheden. Deze paardenman pur sang ontving deze waardering voor zijn carrière als topruiter en zijn jarenlange inzet als bestuurslid.

Bron: KNHS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten:

Abonneer je op het vakblad

De Hippische Ondernemer

Een exclusief aanbod van informatie, kennis en nieuws, speciaal voor jou als hippische ondernemer. Lees unieke content die online niet beschikbaar is, maar enkel in het magazine te lezen is.

 

Ontvang 6 x per jaar het vakblad
De Hippische Ondernemer op de deurmat! 

Abonneer je op het vakblad

De Hippische Ondernemer

Een exclusief aanbod van informatie, kennis en nieuws, speciaal voor jou als hippische ondernemer. Lees unieke content die online niet beschikbaar is, maar enkel in het magazine te lezen is.

 

Ontvang 6 x per jaar het vakblad
De Hippische Ondernemer op de deurmat!