fbpx

Drie onmisbare tips om een goede boekhouder te vinden

Drie onmisbare tips om een goede boekhouder te vinden

Vaak besteden ondernemers hun financiële administratie uit. Maar hoe kies je een boekhouder die past bij jouw wensen en bij je hippische onderneming? Er zijn namelijk nogal veel boekhouders die hun diensten aanbieden, en allemaal hebben ze weer hun eigen expertise en werkwijze. 

Een boekhouder zorgt in ieder geval voor de basis: diegene zorgt ervoor dat jouw boekhouding klopt en dat je aangiften je zo min mogelijk moeite kosten. Maar een goede boekhouder doet meer dan alleen bijhouden wat er op jouw zakelijke betaalrekening binnenkomt en uitgaat. Hij of zij helpt je ook bij het maken van (meer) winst. Een boekhouder geeft jou inzichten die je kunt gebruiken om de juiste keuzes te maken voor jouw bedrijf.

Hoe kom je nu terecht bij een boekhouder die het beste bij jou als ondernemer in de paardenbranche past? Hier volgen drie tips om je bij de keuze te helpen.

Tip 1: Kies voor een moderne boekhouder

Kies voor een boekhouder die overweg kan met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van boekhouding. Boekhouden via computerprogramma’s gaat namelijk grotendeels geautomatiseerd, wat een hoop tijd scheelt.

Een ouderwetse boekhouder is vaak te herkennen aan het materiaal dat diegene van je vraagt: moet je papieren dossiers langsbrengen en bonnetjes inplakken? Grote kans dat je dan te maken hebt met een boekhouder die nog veel werk met de hand verricht. Dat is tijdrovend en is daarmee tegelijkertijd kostbaar voor jou als ondernemer.

Houd bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek met een boekhouder die jou als hippische ondernemer op het eerste oog geschikt lijkt. Zo kun je vragen naar hun werkwijze en deze vergelijken met andere boekhouders.

Tip 2: zoek een voordeliger alternatief

Om een moderne boekhouder te vinden die voor jou aan de slag kan gaan, is het verstandig om iemand te zoeken die overweg kan met een online boekhoudprogramma. Meestal kunnen jullie in zo’n programma samen werken aan de administratie.

In overleg bepaal je hoe jullie die samenwerking precies vormgeven en welke taken jij zelf uitvoert en welk deel van de administratie de boekhouder doet.

Wil je jouw financiële administratie nog makkelijker maken? Gebruik dan een boekhoudkoppeling. Daarmee worden je al jouw inkomsten en uitgaven automatisch, vanuit je zakelijke betaalrekening, in het boekhoudprogramma geladen. Dit scheelt ook weer veel tijd, die je als ondernemer uiteraard nuttiger kunt besteden!

Tip 3: maak afspraken met je boekhouder

Heb je eenmaal een geschikte boekhouder gevonden? Maak dan duidelijke afspraken over wat je van de boekhouder verwacht. Kun je bijvoorbeeld afspreken wie wat doet? En hoeveel uren wil je dat de boekhouder per maand of kwartaal voor jou aan de slag gaat?

Met dit soort afspraken is voor beide partijen vooraf duidelijk wat de verwachtingen zijn. Wellicht heb je maar een beperkt budget, en strookt dit niet met wat je qua taken bij een boekhouder neer wilt leggen. Door duidelijke afspraken te maken, voorkom je dat je achteraf wordt verrast met een hoge rekening.

Succes bij het vinden van een boekhouder die jouw administratieve last kan verlichten!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Knab .

MELD JE AAN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de professionele paardensector. 2.200+ ondernemers gingen je al voor!

Het laatste nieuws:

Wil je nog meer van dit soort interessante artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op het vakblad en ontvang 6x per jaar een editie van De Hippische Ondernemer op de deurmat.

Het vakblad bevat unieke, exclusieve content dat enkel en alleen te lezen is in het blad.