KNHS Instructeurscongres - De Hippische Ondernemer

KNHS Instructeurscongres

Bij het laatste KNHS Instructeurscongres waren 350 instructeurs en docenten getuige van een veelzijdig programma dat vakkundig aan elkaar werd gepraat door Marion Schreuder. Topsprekers zoals gedragsbioloog Jan van Hooff en oud-schaatser Marianne Timmer deelden hun ervaringen. Onder het thema ‘De instructeur als regisseur’ vindt op zondag 19 september tijdens Horse Event de derde editie van dit inspirerende congres plaats. Sprekers zijn dan onder andere Marc Pierard (Hartpury University) over ethologie en gedragsleer, sportpsycholoog Jan Sleijfer over sportouders en cabaretier Vincent Bijlo die het veilige sportklimaat onder de loep neemt. Naast het plenaire congresgedeelte is er een praktijksessie in de Instructie Piste met coaches zoals Edwin Hoogenraat en Tineke Bartels. KNHS-instructeurs ontvangen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres.

Uitreiking ‘HIP-award’
Tijdens het KNHS Instructeurscongres wordt de ‘HIP-award’ uitgereikt aan de ‘Beste hippisch instructeur/docent van het jaar 2021’. Goede instructeurs zijn goud waard, zij spelen een belangrijke rol in het goed leren paardrijden, paarden welzijn en dragen bij een positief imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus.

 

De HIP-award is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het vakblad De Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. Instructeurs kunnen zichzelf tot 14 juli voordragen of voorgedragen worden voor deze mooie erkenning. Lees hier alles over deze verkiezing.

Tickets
Datum: 19 september 2021
Locatie: Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Tijd: 09.30 – 15.00 uur
Kosten: € 90,-
Kortingstarief KNHS-instructeurs met licentie: € 63,-
Toegang tot Horse Event, koffie-ontvangst en lunch zijn bij de ticketprijs inbegrepen.
Heb je nog geen licentie, maar is deze wel aangevraagd? Stuur dan een mail naar academy@knhs.nl.
Klik hier voor het aanvragen van een instructeurslicentie.