Manege Middenhof (9)

HIP Awards

De Hippische Ondernemer is al sinds 2005 mediapartner van de Stichting Hippische Innovatieve Projecten (HIP). De stichting organiseert jaarlijks een drietal verkiezingen, ook wel bekend als de HIP Awards.

Hippische Ondernemer van het jaar
De HIP Award voor ‘De Hippische Ondernemer van het jaar’ moet bijdragen aan de bevordering van goed ondernemerschap in de paardensector. Alle Nederlandse paardenbedrijven die een uitstekende ondernemersprestatie hebben geleverd en die voldoen aan voorwaarden kunnen meedingen naar de titel ‘Hippische Ondernemer van het Jaar’. In 2018 ging deze award naar Manege Middenhof uit Maassluis. Zij werden door de vakjury gekozen vanwege de uitstekende indeling en opzet van het bedrijf, de samenwerking met de plaatselijke vereniging en een mbo-opleiding paardensport, de lessen voor gehandicapten en de constante vernieuwing in het bedrijf waarbij rekening wordt gehouden met duurzaamheid en milieu.

Hippische Toeleverancier van het jaar
Met de HIP Award voor ‘De Hippische Toeleverancier van het jaar’ wordt goed ondernemerschap beloond bij bedrijven die diensten, adviezen of producten leveren in de hippische branche. In 2018 werd de eer toegekend aan Anemone Horsetrucks.

 

Het bedrijf van vader en zoon van Kooten biedt een one-stop-shop formule van aanschaf en financiering tot verzekering en onderhoud. Met die formule is Anemone Horsetrucks zeer succesvol. Paardenwagens van Anemone zijn inmiddels in veel landen van de wereld te vinden. Daarbij investeert de firma veel in sponsoring van de Nederlandse paardensport.

Hippische Publiciteit Award
Middels de uitreiking van Hippische Publiciteit Award wil Stichting HIP erkenning geven aan personen die een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan publiciteit voor de paardensector. De winnaar van 2018 werd Annette van Trigt. Zij maakte veel indruk met prachtige documentaires als ‘The story of Totilas’ en ‘Gouden Genen’. De zeer succesvolle film over Totilas werd in New York bekroond als beste internationale documentaire. Het bestuur van HIP is vol bewondering voor de wijze waarop van Trigt de hele kolom van de paardensector, kleine fokkers gepassioneerde ruiters en trainers, en de internationale topsport in beeld weet te brengen.

Klik hier om de website van Stichting HIP te bezoeken en meer informatie te lezen over de HIP Awards.