fbpx

Huidige subsidiekansen voor paardenhouders

De tweede helft van het jaar is bijna begonnen. Langzaam maar zeker komt het oude, normale leven weer terug. Een mooi moment om te kijken naar de subsidiekansen voor jouw hippische onderneming.

 

Verwachtingen paardenhouderij

Veel paardenhouders merkten tijdens de coronacrisis dat de verkoop van recreatiepaarden niet stil viel en dat de vraag naar pensionstallingsplaatsen groeide. Naast puppy’s bleken ook coronapaarden en -pony’s populair. Uiteraard is het nog maar de vraag in hoeverre deze nieuwe interesse standhoudt. Voor nu kan het ook een trend zijn om van te profiteren.

De horeca op de paardenhouderijen moest geruime tijd gesloten blijven. Inmiddels zitten we in een fase waarin de horeca weer open mag. De consument hunkert meer dan ooit naar een uitgebreide horecabeleving. En daarvan kun jij als ondernemer profiteren. Juist nu is het moment om de horecatak extra aandacht te geven. Denk aan een frisse start met een nieuwe kaart, uitgebreidere mogelijkheden en meer comfort om de gasten langer vast te houden en vaker terug te laten komen.

 

Subsidie voor investeringen

Voor de paardenhouderij zijn er verschillende interessante subsidiemogelijkheden die je kunnen helpen jouw plannen te verwezenlijken. Zo zijn de fiscale regelingen als de Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek ook in 2021 van kracht. Investeringen die op de Energie- en Milieulijst staan, komen in aanmerking voor fiscaal voordeel. Jouw voordeel kan oplopen tot maar liefst 45,5% van het investeringsbedrag. Op de lijsten staan enkele honderden investeringen voor de paardenhouderij en horeca. Denk aan:

  • paardenbak met regenwaterinfiltratie;
  • vergroening in weides of op erf;
  • elektrische horeca-apparatuur;
  • elektrische vervoersmiddelen;
  • isolatie-investeringen;
  • zonnepanelen.

Heb je al een koopovereenkomst getekend voor een nieuwe investering? Zorg dan dat je binnen drie maanden na het aangaan van een overeenkomst fiscaal voordeel aanvraagt.

Personeelssubsidies

De komende maanden kunt je de aanvragen voor personeelssubsidies weer voorbereiden. Deze aanvragen moeten uiterlijk in september ingediend worden.

 

Praktijkleren 2020-2021

De regeling Praktijkleren kent ook in tijden van corona doorgang. De aanvragen voor de begeleiding van leerlingen in het schooljaar 2020-2021 kun je tot en met de eerste week van september indienen. Alleen de begeleiding van leerlingen die een werk-leertraject volgen komt in aanmerking voor vergoeding. Als u bij de KvK staat ingeschreven met hoofdactiviteit horeca of landbouw heb je daarnaast recht op een bonus vanuit de regeling Praktijkleren. Let hier goed op als je een aanvraag indient. Vraag je de regeling Praktijkleren zelf aan? Vanaf juli heb je hiervoor een eHerkenningsmiddel niveau 3 nodig. Regel dit op tijd of besteed de aanvraag uit.

 

SLIM en MKB Idee

Gedurende de hele maand juni kan je in samenwerkingsverband de SLIM-subsidie aanvragen voor het stimuleren van leren binnen jouw onderneming. Denk aan het opzetten van een bedrijfsopleiding, het aanbieden van ontwikkeladviezen aan medewerkers of het doorlichten van je bedrijf om inzicht te krijgen in de belangrijkste knelpunten voor de toekomst. De SLIM-subsidie vergoedt 60% van de kosten en het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst € 500.000.

In september kan je als zelfstandige onderneming subsidie aanvragen voor jouw SLIM-projecten. Het subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Voor klein-mkb geldt een subsidiepercentage van 80% en voor middelgrote bedrijven van 60% van de gemaakte kosten. Per onderneming kunt je maximaal € 25.000 verkrijgen.

De regeling MKBIdee opent ook in september. Je kunt subsidie krijgen voor het uitvoeren van een project dat een knelpunt voor mkb-ondernemers op het gebied van personeel oplost. De subsidie is 100% van het gevraagde bedrag en wordt voor een groot deel als voorschot vrijgegeven.

De regelingen SLIM en MKBIdee zijn erg populair en er worden doorgaans meer aanvragen ingediend dan er budget beschikbaar is. Goede begeleiding tijdens het opstellen en indienen van jouw aanvraag kan het verschil maken tijdens de inhoudelijke beoordeling van het project.

 

Innovatie

Ook voor innovatieve investeringen zijn er in Nederland tal van subsidiemogelijkheden. Heb je een innovatief idee? Neem dan nog voor de start van het project contact op met een expert om de mogelijkheden te bespreken. Kortom, ook voor de hippische sector zijn er tal van subsidiemogelijkheden. Wil je in aanmerking komen voor voordeel? Neem tijdig contact op met een expert.

 

Bron: FNRS

 

Wil je tweemaandelijks op de hoogte gehouden worden over alles wat er in de hippische sector speelt? Sluit dan voor maar €44,50 per jaar (6 nummers) een abonnement af op de Hippische Ondernemer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten: