Minder mest in de rijbaan

Als instructeur of instructrice wil je de tijd in de rijbaan natuurlijk het liefst besteden aan lesgeven en niet aan het ruimen van mest. Vente Paardenvoeding heeft een nieuwe brok ontwikkeld voor een verbeterde vochthuishouding in de darmen, waardoor de paarden minder mest produceren tijdens het rijden. Zorgvuldige praktijktesten op diverse professionele paardenhouderijen gedurende zes maanden, hebben aangetoond dat paarden en pony’s, na de overschakeling naar Paardenbrok LS, 25% tot wel 35% minder mest produceren tijdens het bewegen.

De praktijktesten lieten ook zien dat de paarden makkelijker in conditie blijven en minder brok nodig hebben, omdat zij meer uit het totale rantsoen halen vanwege een optimale vertering.

Paardenbrok LS is geschikt wanneer paarden veel mesten tijdens het rijden, maar ook wanneer zij minder vaste mest vertonen en er na het mesten nog wat vocht uit de darmen komt, of voor winderige paarden of paarden met een rommelende buik. Zeker de (grote) paarden die ondanks dat er veel ruwvoer gevoerd wordt, maar niet dik willen worden en waarvan de darmen niet gevuld staan (plan op de heupen), komen met Paardenbrok LS goed in conditie. Paardenbrok LS is verkrijgbaar in bulk, big bags en zakken á 20 kg.

Kijk voor meer informatie op de website van Vente Paardenvoeding.

Bron: advertorial

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten: