Nieuwe subsidieregeling: Investeren in groen-economisch herstel (GEH)

Veel paardenhouders vallen onder het label ‘landbouwer’. Is dit ook bij jou het geval en wil je jouw bedrijf duurzamer maken door bijvoorbeeld een elektrische tractor van Knegt te kopen? Dan kun je wellicht de subsidie Investeren in groen-economisch herstel krijgen. Ben jij of een van de andere bedrijfshoofden daarbij jonger dan 41 jaar? Dan kun je een extra percentage subsidie aanvragen en ontvangen.

Voor welke investering kun je deze subsidie aanvragen?

De subsidieregeling Investeren in groen-economisch herstel is een regeling die tot en met 2024 loopt, waarbij er jaarlijks een openstellingstermijn is. Dit jaar loopt de openstellingstermijn tot en met 14 februari. De subsidie kun je krijgen voor 38 soorten investeringen, waaronder elektrische tractoren, die opgedeeld zijn in 5 categorieën. Welke investeringen dit zijn en in welke categorie deze investeringen vallen, kun je vinden in de lijst met subsidiabele investeringen. In deze lijst staat ook vermeld wat eventueel niet subsidiabel is.

Let op! In de categorie D2 van bovengenoemde lijst staat dat de benodigde vergunning aanwezig moet zijn voor indiening van het project. Dit is echt niet verplicht. Meer informatie hierover vind je hier.

Wat bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt 60% van de kosten. Bij ‘jonge landbouwers’, oftewel bedrijfshoofden die jonger dan 41 jaar oud zijn, kan de subsidie zelfs tot 75% van de kosten bedragen. De subsidie dient minimaal € 25.000 te bedragen. Er is ook een maximaal subsidie bedrag. Dit bedraagt € 150.000.

Er mag nog geen opdracht zijn gegeven. De subsidie wordt uitbetaald na vaststelling, dat wil zeggen wanneer de koop is gesloten en de kosten zijn betaald. Dit moet binnen twee jaar na subsidietoekenning. Bij overvraging van het budget worden de aanvragen beoordeeld aan de hand van duurzaamheid, waarbij de meest duurzame investeringen voorrang krijgen. Een elektrische tractor van Knegt is bijvoorbeeld 19 punten waard en daarmee het meest duurzaam.

Hoe vraag je deze subsidie aan?

Je kunt deze subsidie aanvragen tot en met 14 februari 2022, 17:00 uur. Hierna kun je geen aanpassingen meer doen in je aanvraag. Voor het aanvragen van de subsidie kun je dit stappenplan volgen. Wanneer je specifiek vragen hebt over het investeren in een elektrische tractor met behulp van deze subsidieregeling en/of wellicht de MIA regeling, dan kun je het beste contact opnemen met Knegt.

Wil je tijdens de aanvraagperiode je subsidieaanvraag aanpassen? Dat kan door in te loggen op mijn.rvo.nl. Via ‘Aanvraag verlening wijzigen’ pas je jouw aanvraag aan.

Let op! Belangrijk is als je gebruik wil maken van de voordelen voor jonge landbouwhouders, dat je dan inlogt met je DigiD om de subsidie aan te vragen. Ben je 41 jaar of ouder, dan kun je inloggen met eHerkenning.

Wilt u meer informatie over deze subsidie? Bekijk dan deze pagina op rvo.nl of neem rechtstreeks contact op met Knegt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten: