Peter Versteijnen geeft rijles op het dak van een winkelcentrum

Peter Versteijnen is van baan veranderd. In China, mèt chauffeur en vertaler. De veelzijdige instructeur uit Berkel-Enschot heeft inmiddels al flink wat ervaring opgedaan in China. Net toen de uitdaging wat minder werd, bood zich een nieuwe kans aan. Weg van het platteland, midden in de wereldstad Shanghai. Waar hij les geeft op het dak van een winkelcentrum.

Eind mei wil hij toch even voor twee maanden terugkomen naar Nederland omdat zoon Sam en schoondochter Robin een zoon krijgen: ‘Dat wil ik meemaken!’ Vanaf oktober 2020 alweer is hij druk in de relatief kleine stad Heilan, tot vorige week toen hij verkaste naar Shanghai.

“Daar ben ik nu sinds kort werkzaam bij een club met de naam ‘Jay-Ranch’, de eigenaar heeft tien maneges op het dak van winkelcentrums in Shanghai. In mei begin ik als stalmanager/coach in een nieuwe stal van deze club in het centrum van Shanghai met 100 stallen, een rijhal van 80×50 meter en een van 60×30 meter. Ik ga de trainers van de manegebedrijven wat meer begeleiden, ‘train de trainer’ zeg maar, met een vertaler erbij. En ik leid een spring- en een dressuurteam op naar een hoger niveau, vooral nationaal gericht, 1m20, misschien 1m30, dat is al heel mooi.”

Lees hier zijn hele verhaal.

Bron: nieuws.horse

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Nieuwste berichten: