fbpx

Robin Bravenboer: “Van manege tot compleet Horsecenter”

Robin Bravenboer: “Van manege tot compleet Horsecenter”

Het is inmiddels iets meer dan een jaar geleden dat Manege Hilligersberg werd overgenomen door de horecaondernemer Robin Bravenboer. Hoewel hij zelf niet zo veel met paarden heeft, zag hij de kansen voor een mooi concept waarbij zijn horeca gecombineerd zou worden met een innovatief paardenbedrijf. En dat is precies wat hij met zijn team heeft gecreëerd met Horsecenter Pirouette.

 

Inmiddels is het niet meer Manege Hilligersberg waar we over praten als we het over het bedrijf aan de Bosweg in Bergschenhoek hebben, maar Horsecenter Pirouette. Een nieuw begin, een nieuw gevoel en een nieuwe beleving.

 

Andere weg inslaan

De huidige ondernemer Robin Bravenboer vertelt ons dat er veel is gebeurd na de overname. “Bij een paardensportlocatie kan je vaak alleen een tosti of een frikandel met een kop koffie uit een automaat krijgen. Niks ten nadele van de bedrijven die dit aanbieden, maar wij zagen kansen om hiermee een andere weg in te slaan. Eerder heb ik ditzelfde concept op een golfbaan toegepast en naar mijn mening is er ook behoefte aan een combinatie van een paardenbedrijf met een goede kwaliteit horeca. Als mensen hun hobby hebben uitgevoerd dan is het fijn dat ze vervolgens in een leuke omgeving komen om een lekker hapje of gezellig drankje te kunnen drinken. Zeker in de paardensport gaan best veel uren zitten, dus dan is dit concept een hele fijne.”

 

Simcenter

Het draait in het bedrijf echter niet alleen om de horeca, de kwaliteit van het ruitersportcentrum moet er volgens Bravenboer bovenuit steken. “Het doel is om vijfsterrenkwaliteit te bieden aan de ruiters waarbij het welzijn van de paarden een belangrijke pijler vormt. Daarnaast ligt onze focus op het leerproces van onze ruiters; we willen ze daarbij alle handvaten geven om zichzelf te verbeteren. Dat doen we onder meer met ons eigen Simcenter met mechanische Racewood paarden. Deze gebruiken we niet alleen bij de meer gevorderde ruiters om bijvoorbeeld een oefening te verbeteren. Maar ook om mensen die nog geen ervaring, kennis te laten maken met het rijden zonder dat je daarbij het paard in de weg gaat zitten. Ruiters die hier beginnen met rijden vinden het heel prettig om op deze manier de beginselen aan te leren. Er kan namelijk niks gebeuren, maar je krijgt hierdoor wel het gevoel van wat je straks op het paard moet doen. Daardoor trekken we ook ruiters aan op ons bedrijf die niet elke week op de manege komen rijden. En de mensen zijn heel blij als ze eraf komen met hetgeen wat ze hebben geleerd.”

 

Goed team

En niet alleen de ruiters die van een van de simulatorpaarden afkomen zijn blij. “Ook de ruiters die op de echte paarden rijden, en dat is als bedrijf het mooiste wat er is. Dat paard blijft het allerbelangrijkste binnen ons bedrijf. Om het paardengedeelte goed te doen heb ik een fijn team verzameld dat alles over paarden weet. Zo doe ik dat in mijn horecazaken ook, goede mensen dat is alles. Op het center hebben we fijne medewerkers en instructeurs die het doel in de praktijk brengen: onze lesklanten beter maken. In de toekomst willen we voor de wedstrijdruiters nog meer evenementen organiseren en nog meer gebruik maken van de nieuwste technieken om te blijven verbeteren.”

 

Gefascineerd door passie

Op de vraag of Bravenboer echt niks met paarden heeft, geeft hij toe dat zijn dochter voor haar hobby op de manege te vinden is en er zijn meer familieleden die het leuk vinden en met veel plezier in het bedrijf meewerken. Verder is hij gefascineerd door de passie van paardenliefhebbers. “Het is leuk om te werken met mensen met zo’n passie. Daar draait alles dan ook om, de horeca is een toevoeging. Een mogelijkheid om verder te praten over je passie. Maar we nodigen de mensen vooral uit om dit zelf te komen ervaren bij ons. We zien nu al dat er ook mensen van andere stallen bij ons een hapje komen eten. Of ruiters die vanuit het naastgelegen bos een stop maken om voor een uurtje een stal te huren en hier te komen lunchen. Deze combinatie in het bedrijf maakt dit allemaal mogelijk. We maken daarbij gebruik van de Mediterraanse keuken met allerlei kleine hapjes die makkelijk zijn om te delen.”

 

Ongoing business

Of de ondernemer nog meer plannen heeft voor de toekomst? “We willen rustig uitgaan van onze kracht om op deze manier verder te groeien en daarbij de nieuwe technieken te gebruiken die zich aandienen. Een bedrijf is een ongoing business wat nooit ophoudt en waarin we willen blijven verbeteren. Daar gaan we voor.”

MELD JE AAN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de professionele paardensector. 2.200+ ondernemers gingen je al voor!

Het laatste nieuws:

NAJAARSACTIE

€10 KORTING OP EEN JAARABONNEMENT

Betaal slechts €39,50

i.p.v. €49,50 excl. btw per jaar