paard zonnepanelen header

Seminar voor de hippische sector

In Nederland zijn meer dan duizend hippische accommodaties, waarvan het dak van grote betekenis kan zijn bij de verduurzaming van de paardensport. Op donderdagmiddag 1 augustus organiseert Stichting WK Jonge Dressuurpaarden een bijzonder seminar voor bestuursleden van verenigingen, manege-eigenaren en hippische ondernemers over het verduurzamen van de hippische sector. Tijdens het seminar wordt bovendien een collectieve hippische zonnepanelen actie gepresenteerd door GroenLeven.

GroenLeven heeft voor de gehele hippische sector een aantrekkelijk aanbod. ”Er zijn in Nederland 650 daken van binnenmaneges van KNHS verenigingen, daarnaast is er nog een veelvoud aan commerciële paardensport-accommodaties. Het zou mooi zijn als een deel daarvan bruikbaar blijkt voor zonnepanelen installaties. Een mooie stap op weg naar verduurzaming van de paardenhouderij”, aldus KNHS bestuurder Marlies Reibestein. Naast aandacht voor zonne-energie komen er meer onderwerpen aan de orde.

Vanuit NOC*NSF wordt een inkijkje gegeven in de duurzame initiatieven die andere sporten inmiddels genomen hebben. Ook het onderwerp ‘paardenmest, van kosten naar kansen’ staat op de agenda en er wordt aandacht besteed aan de positie van het paard in het landschap en duurzaam weide beheer.

Onderzoek naar de geschiktheid van uw dak door GroenLeven is kosteloos. Zelfs zonder eigen investeringen en administratieve rompslomp is een aantrekkelijke jaarlijkse opbrengst te realiseren, als uw dak na onderzoek geschikt blijkt voor zonnepanelen. Bij aanmelding voor half september kan de aanvraag nog meelopen met de SDE subsidieregeling van 2019. Kom op 1 augustus luisteren naar de voorwaarden en de mogelijkheden van deze regelingen voor uw accommodatie. Deelname aan het congres is kosteloos, aanmelden is noodzakelijk onder vermelding van naam en vereniging, bedrijf of organisatie. Aanmeldingen is mogelijk per mail via a.knoops@academybartels.com. Advies: wacht niet te lang met reageren, er zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar.