header-img

Toprain

De ultieme manegebodem beregening

TopRain is een onderdeel van Wijkmans Bedrijven, dat op meerdere vlakken in de paardensport actief is. Leo Wijkmans is zelf een gedreven beoefenaar en continu bezig producten te ontwikkelen voor de branche.

De periode dat men op een stoffige zandbodem met wat houtsnippers rondreed, ligt alweer ver achter ons. Door de immense groei en daarmee gepaard gaande ontwikkeling binnen de paardensport dankzij iconen als Anky van Grunsven, Edward Gal, Erik van der Vleuten, Jos Lansink, Jeroen Dubbbeldam en vele anderen zijn de prestaties tot absolute tophoogte gestegen.

Om deze topprestaties te continueren moet alles tot in de puntjes kloppen. Naast het gegeven dat een paard een heilig goed is, is het ook een kostbaar bezit. Het is dan ook onze taak om alles in het werk te stellen om blessures uit te sluiten. Een goede bodem is van essentieel belang om blessures te voorkomen en gerenommeerde bedrijven als Agterberg e.a. hebben zich hierop toegelegd en High Tech bodems ontwikkeld voor diverse takken van de paardensport.

Het onderhoud is echter vaak van onder geschoven waarde. Met name de juiste vochtigheid en de gelijkmatige verdeling van het water is een lastige en tijdrovende bezigheid die ons (en vele met ons) iedere keer weer parten speelt. Dat resulteerde in de ontwikkeling van een rijhal beregening die na een grondige testperiode in 2006 op de markt gebracht is en zijn weg heeft gevonden bij zowel de particulier als bij de professionals. Begin 2015 hebben zich nieuwe ontwikkelingen voorgedaan waardoor de rijhal beregening nog compacter is geworden.

Om naar de website van Toprain te gaan, klik hier.