fbpx

Verkiezing Hippische Docent/Instructeur van het Jaar van start

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 6e keer de verkiezing van de Hippische Instructeur / Docent van het Jaar. Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport erkenning verdient.

 

Deskundige en inspirerende hippische docenten en instructeurs zijn van essentieel belang voor onze sector. Het is de basis van kwaliteit van de paardensport. De winnaars van de vorige edities, waaronder Solvej Rob en Roos Dyson, inspireerde andere instructeurs en docenten om zich voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen. Veel ruiters en amazones plukken hier de vruchten van.

 

Wie kan er mee doen?

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is door een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN (niveau 3) erkende opleiding heeft, kan hieraan deel nemen.

 

Beoordeling

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer – voormalig teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Hester Bransen – ruiter, instructeur, docent en voormalig winnaar van de verkiezing, Luc Steeghs – springruiter/trainer en voormalig KNHS bondscoach jeugd.

 

Award

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag ad € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

 

Aanmelden

Een docent en/of instructeur kan zichzelf aanmelden voor de verkiezing óf door iemand voorgedragen worden. Aanmelden via: https://stichting-hip.nl/verkiezingen/

 

MELD JE AAN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de professionele paardensector. 2.200+ ondernemers gingen je al voor!

Het laatste nieuws:

Wil je nog meer van dit soort interessante artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op het vakblad en ontvang 6x per jaar een editie van De Hippische Ondernemer op de deurmat.

Het vakblad bevat unieke, exclusieve content dat enkel en alleen te lezen is in het blad.