123

Wat heeft deelname aan de verkiezing betekend voor Lelymare Horses?

In 2015 werd Fenna Elzinga, eigenaresse van Lelymare Horses in Lelystad, voorgedragen voor de verkiezing Hippische Ondernemer van het jaar en drong ze door tot de eindronde van 3 finalisten. Lelymare Horses biedt stalling en faciliteiten (o.a. Aquatrainer en Vitafloor) aan voor (sport)paarden die moeten revalideren, daarnaast richten zich op de begeleiding van fokmerries en de opfok van jonge paarden. Fenna startte haar bedrijf in 2010. “Mijn visie en ervaringen zijn altijd bepalend voor alles wat ik doe in dit bedrijf, van opfok tot het revalideren van paarden” aldus Fenna.

Terugkijkend op het traject is ze erg blij deel genomen te hebben en heeft het echt iets voor haar betekend.  “Je werkt er heel hard voor en hiermee krijg je een stukje erkenning”.  Er zijn diverse aspecten wat deelname aan deze verkiezing echt de moeite waard maakt, vervolgt Fenna haar verhaal. Juryleden die je bedrijf komen bezoeken waardoor je weer eens diep nadenkt over je visie en ondernemerschap.

Er wordt ook een prachtige promofilm van het bedrijf gemaakt. Ondanks het feit dat ze Team Nijhof als winnaar voor zich heeft moeten dulden, heeft ze gemerkt dat haar bedrijf middels deze verkiezing echt ‘in de picture’ is komen te staan. Lelymare Horses won wel de publieksprijs en ontving daarmee een ‘Vitafloor’ voor vibratietherapie waar ze waanzinnig blij mee was “Een betere prijs kon ik niet winnen!”.

Fenna raadt het andere ondernemers om zich op te geven voor deze verkiezing, of enthousiaste klanten de ondernemers hiervoor voor te dragen. “Ik hoop dat bedrijven blijven deelnemen waardoor er steeds weer nieuwe bedrijven naar voren komen. De hippische ondernemers verdienen echt deze aandacht waardoor ze met hun enthousiasme over hun vak andere paarden liefhebbers en ondernemers kunnen inspireren!