fbpx

Wie wint de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar?

Voor de 17e keer wordt deze prestigieuze titel ter bevordering van goed ondernemerschap in de paardensector toegekend. De drie geselecteerde bedrijven voor de eindronde zijn: De Lindenhoeve in Emst, De Hultenhoek in Groeningen en MT Stables in Kootwijkerbroek. Nu het altijd druk bezochte ondernemerscongres niet kan plaatsvinden, vindt de ontknoping van de verkiezing plaats op een nader
te bepalen gelegenheid.

Genomineerden

De Lindenhoeve is een grootschalig paarden opfokbedrijf en paarden rusthuis in Emst. In 1998 werd de overstap gemaakt van een kalverhouderij naar een paardenhouderij. Inmiddels heeft het familiebedrijf 364 paarden staan, waarbij de veulens niet eens zijn meegerekend. Twee generaties familie Keizer hebben licht, lucht en opgroeien in de groep als uitgangspunt voor de zorg van de paarden. Het bedrijf onderscheidt zich door de permante openheid die ze middels webcams aan klanten en geïnteresseerden geven.

Familie Keizer, Jacob en Carla, Christian en Arlien

De Hultenhoek is een zorgboerderij annex pensionstal in Groeningen waar mensen met een zorgvraag op de zorgboerderij wonen en zoveel mogelijk ‘zelfstandig werkende medewerkers’ van het paardenbedrijf zijn. Onder begeleiding voeren de bewoners alle werkzaamheden op stal uit. In 2008 zijn Nick en Anneke Jansen het bedrijf gestart. Op het zeer geordende bedrijf heerst een enorme rust en is de bijzondere interactie tussen paarden en minder validen duidelijk te zien. Alles is er op gericht de cliënten maximaal zelfstandig te kunnen laten functioneren.

Anke en Nick Janssen

MT Stables in Kootwijkerbroek is 10 jaar geleden opgericht door Marcel en Tamara van Manen. Het bedrijf richt zich op keuringsklaar maken van jonge paarden, paarden uitbrengen op wedstrijden, kleinschalige opfok van jonge paarden en, in- en verkoop van Paarden. De ondernemers hebben altijd durf gehad om selectief te zijn. Door het inmiddels zeer grote aanbod van jonge dieren, uit allerlei verschillende landen, kunnen zij zich permitteren heel streng in de selecties te zijn, waardoor hun succespercentages op keuringen alsmaar hoger worden.

Marcel en Tamara van Manen

Criteria

Deze bedrijven worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, aandacht voor kwaliteitsverbetering (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, het behaalde en te verwachten financiële rendement.

Winnaars

Enkele winnaars in de afgelopen 16 jaar: Stal Witte, Manege Middenhof, Stal Hendrix, Stal de Kroo, Hengstenhouderij van Uytert, Manege de Prinsenstad, Stal van Baalen, Team Nijhof, Manege de Prinsenstad, Pony Manege Equito en de Nieuwe Heuvel.

 

Bron: Stichting HIP
Foto header: Nico Witte, winnaar 2020

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten:

Abonneer je op het vakblad

De Hippische Ondernemer

Een exclusief aanbod van informatie, kennis en nieuws, speciaal voor jou als hippische ondernemer. Lees unieke content die online niet beschikbaar is, maar enkel in het magazine te lezen is.

 

Ontvang 6 x per jaar het vakblad
De Hippische Ondernemer op de deurmat! 

Abonneer je op het vakblad

De Hippische Ondernemer

Een exclusief aanbod van informatie, kennis en nieuws, speciaal voor jou als hippische ondernemer. Lees unieke content die online niet beschikbaar is, maar enkel in het magazine te lezen is.

 

Ontvang 6 x per jaar het vakblad
De Hippische Ondernemer op de deurmat!