Lammers 1 (002)

WIE WINT VERKIEZING HIPPISCHE ONDERNEMER VAN HET JAAR?

Tijdens Horse Event wordt op vrijdag 13 september tijdens de ondernemerscongres in Vijfhuizen weer de Hippische Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. De drie kandidaten voor de eindronde zijn dit jaar: Pensionstal Zeggezicht in Terheijden, Zilfia’s Hoeve in Houten en Manege de Stap in De Mortel.  Zij worden in de weken voorafgaande aan het congres aan de tand gevoeld door een deskundige jury, die tijdens het congres zijn eindoordeel bekend maakt.

Pensionstal Zeggezicht is een bijzonder bedrijf van Ronald en Daniëlla Lievens, mooi gelegen aan een poldergebied. Zeggezicht richt zich op groepshuisvesting. Het dierenwelzijn staat hier voorop, met veel ruimte voor sociaal contact, bewegingsmogelijkheden en ruimte voor natuurlijk gedrag. Wanneer je meegaat in de visie van groepshuisvesting, kun je hier met je paard of pony terecht. Zilfia’s Hoeve is een veelzijdig familiebedrijf op een ruime locatie, waarbij sinds een jaar de nieuwe generatie Vivian van der Maat aan het roer staat van het manege bedrijf. Daarnaast heeft Zilfia’s Hoeve ook een pensionstal alsook een evenementen locatie met een Grand Café. Een bedrijf waar met succes ontwikkelingen worden doorgevoerd. Manege de Stap is een manege en pensionstal gerund door Els Jeuken, ondersteund door haar dochter Sandra van Deursen. Het bedrijf levert een belangrijke maatschappelijke bijdrage doordat het voornamelijk gericht is op (probleem) jongeren die middels coaching in omgang met paarden met succes hun plekje in de maatschappij herwinnen.

Deze bedrijven worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, aandacht voor kwaliteitsverbetering (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, het behaalde en te verwachten financiële rendement.

De Hippische Ondernemer Dag
De Hippische Ondernemer Dag heeft als thema ‘back to the future’, en behandelt een aantal uitdagingen die de sector te wachten staan. De hippische branche moet zichzelf voor een deel opnieuw uit gaan vinden om relevant te blijven. De Hippische Ondernemer Dag heeft bijzondere sprekers uitgenodigd zoals ex hockey coach Marc Lammers en Janneke Eigeman, marketing manager van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan nemen de sprekers de zaal mee naar de toekomst en wordt er gesproken over de uitdagingen die de sector te wachten staat. Heel bijzonder is de bekendmaking van de resultaten van het nationale opinie onderzoek dat, op initiatief van het Trendpanel van de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten), is gehouden onder de Nederlandse bevolking.

Tijdens de inspiratiesessies komen alle relevante onderwerpen voor de hippische sector aan bod, zoals cijfers van de toekomst, de afzetmarkt van de toekomst, welzijn en de publieke opinie. De dag wordt afgesloten met een bijzondere wrap up van cabaretier Patrick Spekman, waarna u in gesprek kunt met uw collega’s tijdens de Ondernemersborrel en desgewenst nog een bezoek kunt brengen aan Horse Event. Kaarten zijn nog te verkrijgen via www.horse-event.nl.