HCHW 1

HC Hoeksche Waard vindt nieuwe verdienmodellen

Wat doe je als eigenaar van een manege als het dak hoognodig moet worden vernieuwd? Het Hippisch Centrum Hoeksche Waard te Oud-Beijerland vond het antwoord. Het leverde nieuwe verdienmodellen op. Op 19 oktober jl. werd de totaal gerenoveerde accommodatie feestelijk heropend en vond er een open dag plaats.

Eigenaresse Stephanie Bezemer vertelt vol enthousiasme over de vrijwel complete ‘make over’, die haar manegebedrijf heeft ondergaan. ‘We zijn nu zeven jaar bezig en het bedrijf loopt supergoed, maar geld voor grote investeringen hadden we niet. Het asbestdak van de manege was 36 jaar oud en hard aan vernieuwing toe want we kregen lekkages.

Mijn vader heeft zich anderhalf jaar verdiept in de materie. Het eindresultaat van zijn inspanningen is nu, dat we én een nieuw dak én met de plaatsing van zonnepanelen een nieuw verdienmodel hebben. Bovendien zijn we een nieuwe weg ingeslagen met onze horecafaciliteiten’. Al met al zijn drie geldstromen gerealiseerd: manege- en pensionstalactiviteiten, horeca-inkomsten en we zijn leverancier van groene stroom. ‘Er komt echt heel veel bij kijken. Huur deskundigheid in of zoek iemand, die bereid is je te helpen’, is het advies van Stephanie Bezemer. Meer hierover leest u in de nieuwe Hippische Ondernemer van eind oktober.