fbpx

Margaret Schep nieuwe bestuurder LTO-vakgroep Paardenhouderij

Vanaf januari zal Margaret Schep het bestuur van LTO Nederland in de sectie paard gaan versterken. Daarom gaan we nu alvast even nader met haar kennismaken.

 

Wat is jouw achtergrond in de paardensector?
“Ik ben letterlijk geboren en getogen tussen de paarden en kom uit het Zuid-Hollandse Bergambacht. Mijn vader, Jan, had tuigpaarden en daar zijn later ook de rijpaarden bijgekomen. Het paardenbloed begon bij mij al vroeg te stromen en op mijn derde had ik mijn eigen Shetlander. Ik ben in eerste instantie binnen de makelaardij in ons familiebedrijf aan de gang gegaan en ben vervolgens binnen het bedrijf voor juristen gaan werken. Daar heb ik veel aan gehad tot ik en mijn toenmalige partner naar Zwolle verhuisden. Daar hebben we een dependance opgezet van de makelaardij, maar we hadden ook een beheerkantoor van gronden en bouwprojecten. En dan moeten we de trainingsstal en het werk wat we deden voor HBC Stal niet vergeten. Ik heb altijd gemiddeld drie à vier paarden er nog bij gereden, die meestal verkocht werden als ze Z2 of ZZ-Licht liepen. Nog steeds heb ik twee dressuurpaarden in training staan waarmee ik regelmatig les bij Johan Hamminga. Inmiddels woon ik alweer zes jaar in Nieuwleusen waar ik dus twee paarden en weer die Shetlander op stal heb staan, mooi centraal in het land, een heerlijk gebied om te wonen en vanuit te werken.”

 

 

Waar ben je nog meer werkzaam of was je werkzaam?
“Op dit moment ben ik secretaris van het KWPN Regio Overijssel en sta namens KWPN Nederland diverse secretarissen bij en dat blijf ik ook gewoon doen. Daarnaast organiseerde ik met het bestuur de GMB Jonge springpaardencompetitie en verzorgde hiervan ook het secretariaat. Daar ga ik wel mee stoppen, omdat ik bij de LTO begin als bestuurslid. Ook ben ik nog regelmatig actief als springjury. ”

 

Wat is jouw motivatie als nieuw bestuurslid?
“In paardenminnend Nederland zijn we toe om wat dingen onder de loep te nemen. Welzijn is hiervan een belangrijk thema. We zijn al meer dan goed bezig met het welzijn, maar er zijn wel organisaties en mensen die bewust zoeken naar momenten waarvan ze kunnen zeggen: ‘zie je wel…’ Daar moeten we voor waken en we moeten geen onverstandige dingen gaan doen. Ik wil me erin verdiepen hoe we kunnen voorkomen dat onze sport nog verder onder de loep komt te liggen door dit zelf te gaan doen. Ik wil gaan kijken naar wat welzijn is en hoe we dit kunnen uitleggen richting niet-paardenmensen. Zo moeten niet alle hulpmiddelen afgeschaft worden, maar ook niet alles moet blijven en dat moet je wel kunnen verantwoorden.”

 

Wat wil je graag bereiken voor de paardensector?
“In de tijd dat er mond-en-klauwzeer was in Nederland is de Sectorraad Paarden ontstaan onder Jaap Werners en Jan Jonkers. Jaap was toen volgens mij ook voorzitter van de Bond van Hengstenhouders waar ik ook in zat, waardoor ik dit van heel dichtbij heb meegekregen. Door die twee is het lijntje tussen het ministerie en de paardensector ontstaan. Het is grappig dat ik lang geleden al zo bewust meegemaakt heb wat het ontstaan van zo’n SRP kan bereiken. LTO heeft daarbij een belangrijke ondersteunende rol gespeeld en is zelf doorgegroeid tot de stabiele belangenbehartiger van de paardenhouderij. Als bestuurslid van de LTO wil ik ook echt iets voor de sector gaan bereiken door meningen uit het land te gaan halen en te brainstormen met de sector. Veel bedrijven kennen de LTO al, maar veel ook niet. Heel veel weten in ieder geval niet wat ze allemaal doen en dat moet ook verteld worden, denk aan recente thema’s zoals I&R, consumentenrecht en Jacobskruiskruid. Als paardenhouders weten dat dit bij de LTO wordt behandeld, dan weten ze ook bij wie ze terechtkunnen met vragen en problemen en dat is belangrijk om naar voren te brengen. Mijn opdracht is duidelijk: het veld ingaan om meningen te verzamelen en te checken hoe mensen erin staan en over zaken denken. Ik heb er zin in!”

 

Bron: LTO

MELD JE AAN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de professionele paardensector. 2.200+ ondernemers gingen je al voor!

Het laatste nieuws:

Wil je nog meer van dit soort interessante artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op het vakblad en ontvang 6x per jaar een editie van De Hippische Ondernemer op de deurmat.

Het vakblad bevat unieke, exclusieve content dat enkel en alleen te lezen is in het blad.