Uw paard verzekeren?

U staat er liever niet bij stil, maar soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Dan kan het verzekeren van uw paard een geruststellend idee zijn. EFO Paardenverzekering geeft voorbeelden van een aantal situaties waarbij een verzekering een slimme keus is.

Mijn paard krijgt koliek en moet geopereerd worden.

Koliek is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar. Natuurlijk doet u er alles aan om uw paard te redden. Als een operatie daarvoor een reële optie is, dan verwacht EFO dat u daar als eigenaar voor kiest. De kosten van zo’n operatie zijn al gedekt bij een aanvullende beperkte ziektekostenverzekering. Houdt er rekening mee dat de verzekeraar nooit meer uitkeert dan de verzekerde waarde van het paard. Heeft u uw paard alleen in de basisverzekering, dan wordt alleen uitgekeerd als het paard komt te overlijden door koliek.

Mijn sportpaard heeft een peesblessure. Worden de onderzoeken en behandeling vergoed?

Als u een Ziektekostenverzekering UitgebreidPlus heeft afgesloten voor uw paard, worden ziektekosten om de peesblessure te behandelen grotendeels vergoed. Ook alternatieve behandelmethodes zoals shockwave therapie. Indien u een Aanvullende ziektekostenverzekering Uitgebreid heeft wordt de behandeling tevens grotendeels vergoed maar moet u de kosten voor shockwave zelf betalen.

Mijn fokmerrie heeft haar veulentje net na de geboorte verloren. Krijg ik een tegemoetkoming?

Een veulentje fokken is prachtig, maar het brengt wel wat risico’s met zich mee. Als de merrie bij EFO is verzekerd, wordt er uitgekeerd als de merrie komt te overlijden aan complicaties bij de geboorte. Het veulen kunt u apart verzekeren. Dat kan via een ongeboren veulenverzekering, die geldt vanaf 10 maanden na de laatste dekdatum tot 4 maanden na de geboorte. De ongeboren veulenverzekering is er in de varianten beperkt en uitgebreid.

Ik heb mijn paard dood aangetroffen in de wei. Wordt er nu uitgekeerd?

Als een paard dood in de wei ligt dan is het belangrijk om een dierenarts naar het overleden paard te laten kijken. Deze moet namelijk de dood vaststellen en een verklaring schrijven, die u moet insturen bij uw schademelding.

Kan ik meer paarden tegelijk verzekeren?

Collectief verzekeren is al interessant vanaf 10 paarden. Op dat moment is er een aantrekkelijke korting mogelijk op de premie. Voor het afsluiten van een collectieve verzekering of meer informatie over premies en voorwaarden, kunt u contact opnemen met EFO Paardenverzekering.

Tip van EFO:

Wilt u uw paard verzekeren? Bedenk dan van tevoren goed waarvoor precies. Alleen overlijden, acute ziektekosten of heel uitgebreid? Verdiep u in de mogelijkheden, bereken online uw premie, of laat u voorlichten door één van de EFO inspecteurs. Is uw paard al verzekerd, sla er dan nog eens de voorwaarden op na. Dan weet u precies waar u aan toe bent!

Kijk voor meer informatie op www.efo.nl.

Bovenstaande tekst betreft een advertorial van Efo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vind je dit artikel interessant?

De Hippische Ondernemer deelt vaker dit soort artikelen. Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. 1400+ ondernemers gingen je al voor!

Nieuwste berichten: